0
0

Tot ce Trebuie sa Stii Despre Intretinerea Unghiilor cu Gel

Tot ce Trebuie sa Stii Despre Intretinerea Unghiilor cu Gel

Tot ce Trebuie sa Stii Despre Intretinerea Unghiilor cu Gel

 

 

 

Daca iubesti manichura durabila si cu un aspect perfect, cel mai probabil apelezi des la unghiile cu gel, o tehnica usor de realizat, versatila si rezistenta. Cu o metodica adecvata poti obtine numeroase modele de manichiura cu gel care sa reziste impecabil chiar si pana la 4 saptamani sau mai mult.

 

Daca esti incepatoare in acest domeniu este foarte important sa deosebesti procedura de intretinere de cea de refacere sau reconstructie a unghiilor. De asemenea, daca esti o profesionista in domeniu, iti recomandam sa discuti cu clientele tale si sa le subliniezi care sunt avantajele pentru intretinerea corecta a unghiilor cu gel (inclusiv intervalul la care trebuie facuta aceasta intretinere).

 

Pentru a realiza intretinerea unghiilor in mod corespunzator, vei avea nevoie in linii mari de aceleasi materiale - geluri uv de constructie, lampa UV (cum sunt aceste modele), pile clasice si/sau electrice, buffer, primer si finish, geluri colorate si geluri pentru model.

 

 

Intretinerea si reconstructia unghiilor

 

In teorie, constructia si intretinerea unghiilor pot parea operatiuni similare, deoarece pasii de executie sunt aparent aceiasi, iar materialele utilizate sunt la fel. Insa, daca privim atent la particularitatile acestor doua proceduri, vom descoperi ca intre ele exista cateva diferente importante.

 

De exemplu, intretinerea unghiilor are drept scop mentinerea modelului ales sau reimprospatarea acestuia prin indepartarea gelului vechi in proportie de aproximativ 80%, cu aplicarea pasilor de intretinere/reconstructie, dupa caz si preferinte, respectiv umplerea in zona crescuta cu putin gel.

 

Scopul este ca mainile tale sa-si pastreze in continuare acelasi aspect ingrijit, chiar daca unghiile au crescut intre timp sau au suferit o serie de modificari structurale pe care un specialist le recunoaste intotdeauna cu usurinta. Bineinteles, un alt motiv pentru care intretinerea este extrem de importanta se datoreaza si impactului asupra sanatatii.

 

Stratul de gel are menirea de a proteja patul unghial de micoze si infectii, mai ales cand constructia unghiei cu gel este realizata in mod corespunzator, fiind o alegere ideala pentru femeile care lucreaza in medii dure, cu detergenti, substante chimice puternice. In cazul in care intretinerea unghiilor cu gel nu se face in mod corespunzator, exista riscul ca unghia naturala si cuticula sa fie expuse unor neplaceri, iar constructia sa prinda aer si sa devina casanta, permitand totodata accesul unor bacterii ce se vor dezvolta intre straturile unghiei.

 

Constructia sau reconstructia impune indepartarea completa a gelului, cu refacerea procedurii de la zero. Timpul acordat pentru intretinere poate fi mult mai redus decat cel alocat pentru o constructie propriu-zisa. Dar desigur, fiecare specialista isi va lua timpul necesar pentru a executa in mod corect procedura de intretinere.

 

La cat timp se face intretinerea unghiilor cu gel?

Intretinerea unghiilor cu gel se poate face la o perioada de 14-21 zile de la realizarea constructiei cu gel. Cu toate acestea, te vei intreba de ce acest interval este cel recomandat pentru intretinerea unghiilor cu gel. Explicatia este una complexa si impune mai multe motive.

 

De exemplu, unele persoane au un ritm de crestere mai alert al unghiilor, astfel ca dupa aceasta perioada se poate remarca o crestere semnificativa a unghiei naturale si schimbarea aspectului sau estetic. Totusi, exista si persoane cu un ritm de crestere mai lent al unghiilor si riscuri scazute in ceea ce priveste fisurile sau deteriorarile modelului, asa ca, in acest caz, intretinerea unghiilor cu gel se poate face la un interval putin mai mare.

 

Insa, putine persoane cunosc faptul ca gelul are o durata de viata de 21 de zile, perioada validata din fabrica. Astfel, daca unghiile cu gel au fost executate in mod corect, ele se vor pastra impecabil in aceasta perioada si vor rezista foarte bine, protejand patul unghial. Totusi, dupa aceasta perioada de 21 de zile, chiar daca unghiile au fost lucrate in mod calitativ, gelul isi va pierde din proprietati si din durabilitate, astfel ca riscul unor incidente neplacute va creste in mod automat. 

 

Din acel moment, vei constata ca unghiile cu gel se rup foarte usor chiar si la un mic contact cu o suprafata de duritate medie. De asemenea, patul unghial si cuticulele pot fi afectate mult mai usor, chiar si la o lovire accidentala.

 

Asadar, unghiile cu gel perfect sanatoase si puternice au aceasta durata de viata limitata, astfel incat iti recomandam sa iei in considerare cu rigurozitate intretinerea unghiilor cu gel la mai putin de 3 saptamani din momentul in care ele au fost lucrate.

 

In plus, este bine sa stii ca executia procedurii de intretinere dupa aceasta perioada poate fi extrem de anevoioasa, atat din punct de vedere al timpului, cat si financiar. In mod obisnuit, atunci cand se executa o intretinere corecta la intervalul mentionat mai sus, costurile vor fi mult mai reduse decat in cazul in care ai comanda o noua manichiura cu gel.

 

Dar, daca lasi sa treaca un timp mult mai indelungat pana vei lua decizia de a merge la intretinere, unghiile vor prezenta in mod firesc o serie de deformari si probleme, iar lucrarea acestora va fi mult mai dificila si minutioasa. De asemenea, pentru intretinerea unghiilor cu gel in acest stadiu, necesarul de materiale, precum si timpul de executie sunt doi factori care vor creste.

 

Asta inseamna ca timpul acordat procesului de intretinere ar putea dura aproximativ similar sau chiar mai mult fata de timpul de realizare al unei noi constructii, iar costul va fi, bineinteles, mai ridicat. De aceea, peste aproximativ 6-8 saptamani, tehnicienele se vor orienta catre o noua constructie care va fi mai putin migaloasa si care va permite obtinerea unui rezultat natural, pentru o manichiura si pedichiura moderna si eleganta.

 

Bineinteles, nu e obligatoriu sa te programezi la intretinere, acest lucru fiind optional, dar este de preferat sa intelegi ca aceasta practica este una sanatoasa si necesara daca vrei sa te bucuri de o manichiura impecabila cu un cost redus, pentru mai mult timp. 

 

Desigur, intretinerea este valabila si pentru unghiile naturale asupra carora s-a aplicat oja semipermanenta cum sunt acestea sau acril, astfel ca procedura este utilizata vast in acest domeniu.

 

Ce pasi trebuie sa urmezi pentru o intretinere corecta a unghiilor cu gel?

Daca doresti sa-ti dezvolti abilitatile cu privire la intretinerea unghiilor cu gel, iti prezentam in continuare pasii de lucru pe care ar trebui sa-i ai in vedere:

 

Pasul 1: Indepartarea constructiei vechi

Inainte de executia propriu-zisa a procedurii de intretinere a unghiilor cu gel este necesara dezinfectarea mainilor, atat in cazul clientei, cat si a manichiuristei. Bineinteles, ideal este ca manichiuristele sa poarte manusi, eventual o masca, pentru a evita contactul cu praful si materialele de constructie sau alte incidente posibile.

 

In continuare, acele straturi vechi de gel sunt indepartate cu ajutorul unei freze electrice sau cu o pila clasica. Specialistele sunt foarte atente la cum folosesc freza pentru a evita pilirea in exces si neuniforma, peste nivelul recomandat de 80%.

 

Practic, se pastreaza doar o parte din stratul de baza ce a fost aplicat peste unghia naturala, iar praful rezultat se indeparteaza cu ajutorul unui pamatuf sau al unui aspirator de praf pentru unghii, cum sunt acestea. Daca unghia a crescut semnificativ, cu ajutorul unui cleste se va lua inclusiv din lungime.

 

Pasul 2: Pregatirea patului unghial si a cuticulelor

Dupa indepartarea prafului, se ofera o atentie deosebita in prelucrarea unghiei crescute si pentru zona cuticulei. Cu ajutorul ustensilei de unica folosinta sau a celei din otel inoxidabil care a fost sterilizata in prealabil (vezi aici solutii pentru sterilizarea ustensilelor de manichiura), se vor impinge cuticulele si/sau dupa caz, se indeparteaza usor cu forfecuta.

Pasul 3: Aplicarea solutiilor de baza

Peste suprafata unghiei crescute se adauga primer fara acid care ulterior se va usca in lampa UV timp de aproximativ 60 secunde. Urmeaza aplicarea gelului uv (un gel de baza) care are rolul de a crea baza de aderenta pentru gelul de constructie si respectiv, modelul dorit. In acest stadiu, unghiile se pot face cu ajutorul unei pensule pentru o precizie sporita si pentru a se evita atingerea cuticulei si a lateralelor.

 

Pasul 4: Realizarea constructiei unghiilor din gel

Poti sa construiesti unghiile cu ajutorul gelurilor, urmand procedura specifica acestei metode. Realizarea efectului de unghii false se face cand aplici gelul de constructie pe toata suprafata unghiei. Bineinteles, nu se omite procedura de creare a apexului in functie de forma unghiei, lucru care se poate face prin aplicarea unui strat de gel incepand cu mijlocul unghiei.

 

Rezultatul se niveleaza cu o freza electrica (vezi modele de calitate aici) si un bit freza potrivit pentru slefuirea gelului, respectiv smirgher sau pilire clasica. Bineinteles, urmeaza indepartarea prafului si degresarea unghiei cu solutie specializata si primer fara acid.

 

Pasul 5: Realizare model

Modelul dorit se realizeaza prin aplicarea a doua straturi de gel subtire, cu polimerizare aproximativ 1-2 minute, in functie de performantele lampii UV utilizate. La acest pas se pot aplica inclusiv modele cu ajutorul gelului sau se pot adauga in cele din urma o serie de accesorii de efect.

 

Pasul 6: Sigilare

Ultimul pas in obtinerea unei manichiuri frumoase este sigilarea cu ajutorul unui gel top coat, urmata de o ultima polimerizare. Poti preceda sigilarea cu o rutina placuta si benefica pentru maini, folosind un ulei de cuticule si o crema intens hidratanta.

 

 

Intretinerea unghiilor cu gel este o procedura care te poate ajuta pe termen lung sa te bucuri de un model simpatic si de maini care se vor transforma intr-o frumoasa carte de vizita. Cu timpul, procedura de intretinere va deveni tot mai simpla, mai ales daca folosesti instrumente si ustensile de calitate disponibile intr-o gama variata si pe site-ul nostru.

 

 

Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs